23948sdkhjf

Footway centraliserar lagerverksamheten

Det utbyggda lagret i Kjula förbereds för att hantera logistiken för Footways samtliga e-handelsbutiker

Nyligen färdigställdes Footway Groups utbyggda lager i Kjula utanför Eskilstuna. Det 48 000 kvadratmeter stora lagret, som hanterar logistiken för bland annat Sportamore, Caliroots, Stayhard och Netlens, förbereds nu för att hantera logistiken för bolagets samtliga 12 e-handelsbutiker.

Det står klart efter att Footway beslutat att centralisera lagerverksamheten till Eskilstuna, Kjula.

I dagsläget har bolaget verksamhet i Helsingborg samt lagret i Kjula, och flyttlasset till det nya lagret är planerat till första kvartalet 2024. Planen är också att anpassas logistikanläggningen för att kunna erbjuda tjänster till andra e-handelsbutiker utanför bolaget.

– Anläggningen i Eskilstuna hanterar idag 10 e-handelsbutiker. Nu förbereder vi automation och system för att standardiserat kunna hjälpa 100-tals e-handelsbutiker. I rådande marknad är det många e-handlare som efterfrågar hjälp med logistik, kundsupport och system för att kunna nå ut och konkurrera utanför Sverige. Vi har anpassat en stor del av vår verksamhet för att kunna hantera webbutiker som inte ägs av Footway Group och att nu även anpassa logistiken är otroligt spännande, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway Group, i en kommentar.

Under de kommande två åren planerar Footway att investera omkring 50 miljoner kronor i lagersystem och automation. 

Med centraliseringen räknar Footway med att minska sina kostnader relaterade till hyra, administration och system med omkring 30 miljoner på årsbasis. Bolaget räknar också med minskade kostnader relaterade till frakt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109