23948sdkhjf

H&M hyvlar i 60 butiker

Få butiksanställda kommer jobba heltid, om klädjätten får som den vill. 

I oktober kommunicerade H&M att 400 butiksanställda berörs av varsel. Under två månader har fackförbundet Handels förhandlat med H&M lokalt. Nu rapporterar tidningen Handelsnytt om klädkedjans hårda bud.

Enligt personer med insyn i förhandlingarna erbjuds ”färre timmar på kontrakten för så gott som alla”. H&M önskar anpassa bemanningen efter de tider när kunderna är många. Till exempel på helger och kvällar.

– Det här varslet är unikt, det är extremt ovanligt med så stor och systematisk omställning med hyvling i över 60 butiker, säger Jens Lindström, central ombudsman på Handels, till Handelsnytt.

Enligt tidningen kommer nästan ingen butiksanställd arbeta heltid. I stället rör det sig om kontrakt på ner till fem timmar i veckan.

Jens Lindström upplever att H&M redan har bestämt sig. Att bolaget ”går in i förhandlingarna utan att vilja förhandla”. Trots att lokala lösningar presenterats.

H&M väljer att inte kommentera situationen:

– Förhandlingarna pågår fortfarande och utav respekt för våra butiksmedarbetare kommer vi inte att kommentera processen. Vi hanterar fortsatt all dialog som beträffar detta direkt med involverade parter och inte externt, skriver H&M:s presschef Laura Mendez Blanco, i ett mejlsvar till Dagens Handel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063