23948sdkhjf

Han är ny vd för Teknikmagasinet

Med den nya norska vd:n är Teknikmagasinets strategi att satsa mer på köp, sälj och reparationer av begagnade mobiler.

Teknikmagasinet har ny vd. Kedjans nya ägare, norska Release, har hämtat André Sjåsæt från XXL. Norrmannen tillträdde som vd den 1 mars.

Release köpte förra våren krisdrabbade Teknikmagasinet. I december meddelades att kedjan inte längre skulle drivas i ett separat bolag och från årsskiftet i stället integreras med det norska moderbolaget. Samtidigt försvann den vd-roll som Ulrika Göransson innehaft i tre år.

Nu tillsätts en ny gemensam vd för Teknikmagasinet och Release.  

André Sjåsæt har bred och lång erfarenhet från både detaljhandel och omstruktureringsprocesser. Han har de senaste tre åren suttit i ledningsgruppen för norska sportkedjan XXL och där ansvarat för kategori, inköp och marknadsföring, samt strategi och affärsutveckling. Sjåsæt har också suttit i ledningsgruppen på Bertel O Steen samt har över tio års erfarenhet från strategi- och omstruktureringsprocesser som managementkonsult på EY och Kearney.

Rekryteringen bekrivs som ett led i att företaget går in i en ny fas. Målet med tillsättningen är enligt ett pressmeddelande att ”accelerera utvecklingen med ambitionen att etablera Teknikmagasinet som en destination för begagnad teknik”.

– Jag ser verkligen fram emot att komma igång och lära känna både företaget och teamet bättre. Teknikmagasinet har en outnyttjad potential och jag tror starkt på att vi kommer ta en tydlig helhetsposition inom begagnade mobiler, reparationer och annan begagnad elektronik de kommande åren. Det ska bli spännande att leda denna etapp, säger André Sjåsæt i en kommentar.

André Sjåsæt efterträder Øistein Eriksen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062