23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bolagsspecialisten har gjort stor framgång med aktiebolag

Om man har bestämt sig för att inte längre sitt aktiebolag ska man börja med att undersöka vilken metod som kan vara mest lämpligt för en att använda

Det är inte möjligt att bara avregistrera det. Inte heller är det möjligt att registrera ett aktiebolag som så kallat vilande. Alla skyldigheter kommer ändå finnas kvar.

Det finns olika metoder ett aktiebolag kan använda sig av för att avvecklas.

 • Genom likvidation blir aktiebolaget upplöst och eventuella överskott, efter att alla skulder och dylikt har betalats, fördelas jämnt mellan alla aktieägare. 
 • Om man avvecklar med hjälp av konkurs, så kommer alla tillgångar användas för att betala företagets skulder.
 • Vid fusion tas alla tillgångar över av ett annat aktiebolag och det överlåtandet bolaget upplöses utan likvidation. 
 • Vill man istället att ett eller flera andra aktiebolag ska ta över aktiebolagets tillgångar och skulder, så kallas det delning. 

Bolagsspecialistens framgång med att snabbavveckla aktiebolag

Bolagsspecialisten nådde stor framgång med att avveckla aktiebolag, med hjälp av deras egenutvecklade mjukvara Document Intelligence. Detta blev möjligt efter att företaget tog in nya ägare som hade stor kompetens inom administration, processutveckling, digital affärsutveckling och marknadsföring. Det visade vara ett smart beslut eftersom Bolagsspecialisten har, sedan 2017, ökat sin omsättning från ca 2 miljoner till ca 50 miljoner.

Med Document Intelligence kan Bolagsspecialisten snabbavveckla aktiebolag. De tar över all administrativ och juridiskt ansvar. Att snabbavveckla är en smidig och säker metod för de som snabbt vill avvecklas som juridisk person i företaget. 

För en del kan det vara skrämmande att ta beslutet att sälja, då det kan vara lätt att bli lurad. Det gäller att vara vaksam på vissa detaljer. Till exempel om företaget inte har ett fysiskt kontor, utan enbart en webbsida eller postbox eller om man erbjuds en del av betalningen svart. Försöker man själv lura systemet, så blir det svårare att använda sig av systemet vid eventuella problem.

Be företaget om referenser för att undersöka hur det har gått med andra avvecklingar och gör en ordentlig bedömning av företaget. Försäkra dig bland annat om att det inte finns risk för att du kommer stå kvar som styrelsemedlem. Du kommer då stå kvar som en av de ansvariga för händelser och transaktioner, samt skatter och avgifter.

Bolagsspecialisten ger sina kunder garantier då de avvecklar sitt aktiebolag, som följer nedan:

 • Aktiebolagets namn och adress byts alltid ut
 • Alla i styrelsen ersätts alltid
 • Nya och korrekta bolagsuppgifter hos Skatteverket och Bolagsverket garanteras alltid
 • Köpeskillingen betalas inom 3-5 bankdagar, efter påskrivet avtal 
 • Redovisning av bolaget blir alltid korrekt
 • Alla skatter och avgifter blir hanterade korrekt 
 • Samtliga deklarationer inlämnas korrekt 

Sänd till en kollega

0.047