23948sdkhjf

Klart med köpare av Teknikmagasinet – ”fantastisk nystart”

Handelsgrupp betalar 41 miljoner för prylkedjan.

Ambia Trading Group blir Teknikmagasinets nya ägare. Handelsgruppen betalar 41 miljoner kronor för att genomföra ägarskiftet som sker den 10 februari, enligt Breakit som var först med att rapportera om affären.

”Det har utkristalliserat sig en tydlig köpare”, sa Carl Östring, affärsrådgivare till nuvarande ägaren Peter Gyllenhammmar, till Dagens Handel efter konkursen tidigare i januari. Nu står det klart att den köparen är ett dotterbolag till Spotlightlistade Ambia. Den placerar prylkedjan i samma portfölj som Apple-återförsäljaren Digital Inn samt flera andra företag inom elektronik och IT. 

Enligt ett pressmeddelande omfattar förvärvet prylbolagets lager och inventarier, aktierna i det helägda norska dotterbolaget med 35 butiker, och en rätt att förhandla om fortsatta hyresförhållanden med cirka 50 butiker i Sverige.

– Vi har sedan tidigare intresserat oss för att komma närmare slutkund med det produktutbud vi har tillgång till via våra andra koncernbolag, och där passar den här kombinationen mycket väl in, säger Ambias vd Marcus Andersson.

Både han och Teknikmagasinets vd Ulrika Göransson ser möjligheter till att effektivisera organisationen och skapa synergier genom att utnyttja gruppens stabsfunktioner och olika tjänster för logistik och lager.

– Detta innebär en fantastisk nystart, säger Ulrika Göransson i ett pressmeddelande.

Teknikmagasinet omfattade vid konkursen den 15 januari ett drygt 100-tal butiker, varav 85 i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063