23948sdkhjf

Trots vinstras – Jula bäddar för nya varuhus i Finland och Strömstad

Hemmafixarkedjan Julas expansion fortsätter i snabb takt. Nu har koncernen tecknat kontrakt om etableringar i Lohja, i Helsingforsregionen, samt på Nordby köpcentrum i Strömstad.

Det drygt 3 000 kvadratmeter stora varuhuset i Strömstad får ett 20-tal nya medarbetare och öppnar redan nu under midsommarveckan. Förhandlingar med Nordbys delägare Olav Thon uppges ha pågått under några år.

– Detta är en viktig etablering för Jula. Vi ser stor potential för varuhuset, samtidigt som vi med vårt hemmafixarsortiment även stärker hela Nordby handelscentrum, säger Julas ägare Johan Blank.

Det nya varuhuset i Lohja, på 2 700 kvadratmeter, kommer att erbjuda ett sortiment med cirka 15 000 artiklar. Etableringen, som beräknas öppna under första kvartalet 2024, skapar ett 20-tal arbetstillfällen och rekryteringen av nya medarbetare påbörjas under året.

Koncernen uppger att expansionen i Finland fortsätter med planen att bli rikstäckande och öppna många varuhus.

– Vi har fått en fantastisk start i Finland. Många finländare gillar att fixa saker hemma och vårt lågpriskoncept passar den finska marknaden. Få andra varuhus i Finland erbjuder en sådan bredd under ett och samma tak. Jula erbjuder även en rikstäckande och modern näthandel, säger Jaakko Soini, Julas landschef i Finland.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094