23948sdkhjf

Ica lanserar ny pakettjänst – Adlibris först ut att samåka med maten

Adlibris först ut med gemensamma transporter i Icas nya pakettjänst. Näst på tur står Apotek Hjärtat.

Ica Paket kallas den nya pakettjänsten som tagits fram av Icas innovationshub Icax. Tjänsten finns redan tillgänglig i södra och västra Sverige och lanseras inom kort i hela landet. 

– Vi är väldigt stolta över att vi äntligen går live med Ica Paket och vi är övertygade om att det finns många e-handlare och kunder som kommer att vilja testa tjänsten. Vår förhoppning är att tjänsten är utrullad i hela landet inom kort, säger Samuel Young, chef för Icax.

Nio av tio Ica-butiker är paketombud eller har ett paketskåp, och tar dagligen emot mot otaliga transporter med livsmedel och paket till sina kunder. Den nya pakettjänsten innebär att man tar tillvara på outnyttjad plats i de befintliga lastbilstransporterna och låter paket samåka från Icas lager.

Adlibris som är Nordens största nätbokshandel har redan anslutit sig till pakettjänsten.

– Vi är glada över att Adlibris är först ut med Ica Paket och att vi är en utvald partner till Ica i deras nya satsning. Med Ica paket stärker vi Adlibris leveranserbjudande ytterligare och vi är övertygade om att våra kunder kommer att uppskatta detta nya leveransalternativ, säger Nicklas Törnqvist, supply chain manager Adlibris.

Ica Paket är ett samarbete mellan Icax, Earlybird och Ingrid. Tjänsten finns tillgänglig sedan den 11 oktober i södra och västra Sverige. Avsikten är att inom kort även ansluta Icaägda Apotek Hjärtat till tjänsten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.5