23948sdkhjf

Vikande orderingång för Vedum – varslar mer än var femte anställd

På onsdagen varslade Vedum 100 av sina 470 medarbetare om uppsägning och inledde fackliga förhandlingar kring hur verksamheten ska organiseras framgent. Varslet omfattar både personal i produktion och i utställningarna och butikerna i Bromma, Uppsala, Linköping, Göteborg, Malmö och Vedum.

Anledning till den uppkomna situationen uppges vara hög inflation, stigande bostadsräntor och oro i omvärlden som lett till minskad efterfrågan på nyproducerade bostäder och därtill har många planerade bostadsprojekt stoppats eller skjutits på framtiden. Vedum menar också att privatpersoners renovering av kök och badrum klingat av och minskat under året som gått.

– Jag är väldigt tagen efter att ha lämnat detta besked till våra medarbetare och har all förståelse för att det skapar oro i företaget. Men vi ser ingen annan utväg än att anpassa oss till de nya förutsättningarna som råder på marknaden. 2008 hade vi senast en nedgång men den var inte så kraftig och långvarig som denna verkar bli. Vi behöver anpassa oss för att vara lönsamma över tid, säger Magnus Efraimsson, vd Vedum Kök & Bad i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062