23948sdkhjf

Fortsatt dystert i handeln – stor oro för vikande försäljning

Sällanköpshandelns förväntningar inför framtiden fortsätter att falla, enligt ny rapport.

Svenska handlare ser inget ljus i tunneln när julhandeln närmar sig med stormsteg. Det visar Svensk Handels Handelsbarometer för november månad. 

Inom dagligvaruhandeln har det skett en svag ökning jämfört med mätningen i september. Situationen för sällanköpshandeln är istället den motsatta. För 18:e månaden i följd ser företagen negativt på det kommande kvartalet sett till försäljning, lönsamhet samt möjligheten till att anställa.

– Det är uppenbart att många av våra medlemsföretag, särskilt de mindre, på allvar är oroliga för vikande försäljning och lönsamhet på grund av vikande konsumtion. För många av dessa handlar det nu om att hålla sig ovan vattenytan. Nu stundar dock årets viktigaste handelshögtid, som vi hoppas ska ge en rejäl skjuts, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Även e-handeln sjunker i månadens Handelsbarometer. En minskning med 3,6 punkter medför ett nytt indikatorvärde på 83,7. Största orosmolnet för delbranschen är försäljningen, vilken man tror kommer minska markant.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08