23948sdkhjf

Odd Molly säljs till dansk modeaktör för en miljon kronor

Kraftiga besparingsåtgärder har inte räckt för att skapa en hållbar och lönsam affär. Nu ska bolaget avnoteras och säljas till danska modebolaget Noa Noa. 

Två år efter förvärvet säljs Odd Molly. MBRS Group har i dag ingått ett villkorat avtal om försäljning av samtliga aktier i det helägda dotterbolaget Odd Molly Sverige till danska modebolaget Noa Noa.

Köpeskillingen för aktierna i Odd Molly uppgår till en miljon svenska kronor och ska erläggas kontant av Noa Noa i samband med tillträdet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under det senaste året har Odd Molly genomgått en rekonstruktion och därmed genomfört kraftiga besparingsåtgärder, men åtgärderna till trots har en minskad efterfrågan utmanat bolagets möjlighet att bedriva en hållbar och lönsam affär, skriver bolaget.

– Det är givetvis oerhört tråkigt att våra ansträngningar inte räcker hela vägen, vi som bolag har gjort allt för att Odd Molly ska klara sig genom dessa tuffa marknadsförutsättningar. Det arbete som vår creative director Marie Olsson Nylander med team gjort inför nylansering våren 2024 är oerhört imponerande. Därför är det ändå positivt att vi har hittat en lösning som innebär att Odd Molly som bolag och varumärke kan leva vidare och att framtagen kollektion kan köpas in och lanseras enligt plan, säger Odd Mollys tillförordnade vd Andreas Andrén.

Planen är att efter transaktionen och en extra bolagsstämma den 21 december ansöka om avnotering av bolagets aktier från Nordic Growth Market Nordic SME och en frivillig likvidation.

Efter försäljningen av Odd Molly kommer MBRS Group inte längre ha någon operativ verksamhet.

I torsdags i förra veckan släppte bolaget kvartalsrapporten för tredje kvartalet i år. Både omsättning och resultat stärktes tack vare en ackordslikvid.

Noa Noa grundades 1981 i Danmark av bröderna Lars och Harald Holstein. Kedjan har funnits representerad i Sverige sedan 2000 och har nu sex svenska butiker. Varumärket säljs i dag i 20 länder via 40 konceptbutiker samt i fler än 400 multibrandbutiker globalt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094