23948sdkhjf

Klädföretag vässar klorna mot kopiatörer

Nu har Burberry tröttnat på att deras välkända rutmönster stjäls. Senaste fallet till domstol? Stämningen mot företaget som tillverkar kläder – till vesslor!

Burberry, vars klassiska rutmönster först dök upp som trenchcoatfoder 1924, har de senaste åren fått ett enormt uppsving. Alla från förnäma Östermalmsdamer till hårdföra fotbollshuliganer har burit plagg med rutmönstret –och en gigantisk marknad har vuxit fram där mönstret nu återfinns på allt från Ipodskal till tuniska sittkuddar. I de flesta fall används mönstret, som varumärkesskyddades 1967, utan godkännande från Burberry och det engelska företagets advokater har därför fullt upp.
Senaste fallet rör det lilla företaget Ferret World i engelska Dudley, där grundaren och ägaren Simon Bishop har allt som världens vessleägare kan önska till sina små telingar. I den senaste kollektionen återfanns därför en ensamble som marknadsfördes som ”en klassisk lantlig look i Burberry-liknande design”.
Efter att ha mottagit ett surt brev från Burberrys jurister, där företaget krävde ett löfte om att sluta sälja produkterna och namn på samtliga köpare, valde Ferret World att tillfälligt dra tillbaka delar av den omtalade vesslekollektionen. Fortfarande kan dock små schaletter köpas och därför driver Burberry processen vidare.
– Burberrys ägare borde skaffa sig ett liv, låter Simon Bishop hälsa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063