23948sdkhjf

Klas Balkow ny vd för Clas Ohlson

UPPDATERAD Klas Balkow blir ny vd och koncernchef för fixarkedjan Clas Ohlson. Han kommer närmast från en ledande position inom Axel Johnson-koncernen.

Han tillträder tjänsten senast vid årsskiftet 2007/2008. I samband med detta lämnar Gert Karnberger tjänsten som vd, men han sitter kvar tills Klas Balkow tar över.

– Det blir en utmaning att bygga organisationen för tillväxt och utlandsexpansion utan att tappa bort Clas Ohlsons starka kultur, säger Clas Ohlsons nyutnämnde vd och koncernchef Klas Balkow till Dagens Handel. – Vi har genomfört en omfattande rekryteringsprocess och intresset för Clas Ohlson har varit mycket stort. Klas Balkows gedigna bakgrund som ledare i företag med starkt kundfokus, har gjort valet av honom naturligt. Vi i Clas Ohlsons styrelse är mycket glada att vi kunnat attrahera Klas Balkow till att leda företagets fortsatta internationalisering och ytterligare stärka våra kunderbjudanden såväl i butikerna som på internet, säger styrelseordförande Anders Moberg. Klas Balkow kommer närmast från uppdraget som vd för ett dotterföretag inom Axel Johnson-koncernen, där han ansvarat för Aximage, ett affärsområde som innefattar flera butikskedjor samt agenturen för Fujifilm i både Sverige och Norge, skriver Clas Ohlson i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109