23948sdkhjf

Lista: Sveriges 100 bäst betalande företag

Toppas av företag där majoriteten är kvinnor.

Kreditupplysningsföretaget Creditsafe har sammanställt en lista över Sveriges hundra bäst betalande företag. Årets lista inkluderar aktiebolag med minst 50 anställda och snittlönerna har baserats på siffror från bokslut som har lämnats in till Bolagsverket.

Högst upp i listan finns läkemedelsbolaget Meda Aktiebolag där en majoritet av alla anställda är kvinnor. De betalar ut högst snittlön i Sverige med en notering på 2,4 miljoner i årslön till sina 108 anställda.

Det är sjunde året som vi publicerar löneligan och det är fantastiskt att vi äntligen har ett företag med majoriteten kvinnliga anställda som toppar listan. Detta tillsammans med att fler företag med högre andel kvinnor har tagit sig in på lönetopplistan är en spännande utveckling, säger Krister Jonsson, vd på Creditsafe i ett pressmeddelande.

Från listan går det också att utläsa att de flesta företagen (80 stycken) har sin verksamhet i Stockholmsområdet. 

Antal företag med miljonlöner ökar, men Stockholmscentreringen fortsätter. Vi ser också att det är många stora arbetsgivare med flera hundra anställda som betalar ut dessa höga löner, säger Krister Jonsson. 

Läs hela listan här

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078