23948sdkhjf

Säljer Bagaren och Kocken: "En investering på ett större tvåsiffrigt miljonbelopp"

Grundarna Hanna och Ulf Kihlberg lämnar e-handelsbolaget. Egmont Publishing ökar därmed sina investeringar och säkrar återstående 40 procent av ägarandelarna.

Det är ett högintressant område och som passar väl in i vår strategi. Vi ska ha den ledande positionen i Norden och roinvesteringen är ett viktigt steg mot denna vision, säger Cato Broberg, ansvarig för Egmont Publishings e-handelssatsningar samt ordförande för Bagaren och Kocken i ett uttalande.

Hanna och Ulf Kihlberg startade Bagaren och Kocken 2005 i ett kontor som låg i parets villa i Göteborg.

Det har varit en spännande och lärorik resa för Hanna och mig. Vi är stolta över vad vi har byggt upp och sätter stor tilltro till att Egmont med sin långsiktighet fortsatt kommer att vara en riktigt bra ägare, säger Ulf Kihlberg.

I oktober tidigare i år tillträdde Robert Henricson som ny vd och efterföljare till grundaren Ulf Kihlberg, som nu väljer att sälja sina kvarvarande 40 procent av verksamheten.

Först och främst ska Ulf och Hanna Kihlberg ges äran för att ha grundat och satsat så fokuserat på verksamheten, så att den i dag är både välfungerande, populär och ekonomiskt sund, säger Cato Broberg.

Kostnaden av köpet beskrivs som "en investering på ett större tvåsiffrigt miljonbelopp".

Egmont Publishing publicerar och skapar innehåll för magasin och webbplatser som Hemmets Journal, Icakuriren, Kalle Anka & C:o, Vagabond, Bamse och King Magazine. Omsättningen ligger på cirka 1 miljard. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094