23948sdkhjf

Näringslivsprofil avgår efter sexköp

En toppdirektör lämnar sin tjänst i Helsingborgs stad med omedelbar verkan efter att ha erkänt att han köpt sex.

Enligt ett pressmeddelande från Helsingborgs stad ska tjänstemannen ha ertappats med att köpa sexuella tjänster i Helsingborg. Det var en förmiddag, för en dryg vecka sedan, som han och hans sällskap stoppades av observat hotellpersonal. En polisutredning om brott mot sexköpslagen pågår.

– Personen har gjort bedömningen att han inte kan vara kvar i sin roll och jag delar den uppfattningen. Hans agerande är olagligt och naturligtvis helt oacceptabelt, säger Elin Ask, administrativ direktör i Helsingborgs stad och bekräftar att mannens kollegor och medarbetare kommer att erbjudas professionellt stöd.

Tjänstemannen började arbeta med näringslivsfrågor i Helsingborg 2013. Han kom då närmast från en tliknande tjänst i Kungsbacka kommun där han arbetat sedan 2007. ”I Kungsbacka fick han mycket beröm för sin insats för att höja kommunen på Svenskt Näringslivs rankning och i nöjd kund-undersökningen”, skriver Helsingborgs Dagblad.

I sin position är mannen även ordförande för Helsingborg Citysamverkan och han sitter i styrelsen för Campus Vänner och Ängelholms flygplats.

Dessförinnan har han gjort karriär som egen företagare, främst inom detaljhandel i Skåne och Halland. 2004 rekryterades han även till posten som biträdande regionchef för Svenskt Näringsliv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08