23948sdkhjf

Food courten och Citycons kontor skadades i branden i Kista Galleria

Centrumägaren Citycons kontor blev skadat i söndagens brand i Kista Galleria. Likaså food courten som hålls stängd medan sanerings- och utredningsarbete pågår.

På söndagskvällen kl 19.50 fick räddningstjänsten ett automatlarm från Kista Galleri. En brand hade brutit ut i ventilationssystemet. Totalt fyra stationer och runt 35 brandmän var på plats och bekämpade branden och vid 02-tiden var den släckt. Inga personer kom till skada. Däremot fick centrumägaren Citykontor sitt kontor delvis skadat.
- Det påverkar inte vår verksamhet utåt på något sätt. Delar av kontoret fungerar precis som vanligt och andra delar sitter vi inte i just nu. Däremot är vi lyckliga över att vi är fastighetsägare och därför kan vara lite flexibla. Vi har även ett centrumkontor i Liljeholmen och även vissa andra vakanta ytor i Kista, som vi håller på att iordningställa om de skulle behövas, berättar Magnus Åkesson, talesperson för Citycon.

Är skadorna begränsade till Citycons kontor?
- Det är skador också i food courten och den hålls stängd i dag på grund av branden. Där pågår nu dels ett visst saneringsarbete och ett utredningsarbete. Vi inventerar igenom systemen och ser när vi kan få det att fungera i normaldrift igen. Det handlar mycket om arbete för att säkerställa att så snabbt som möjligt få alla enheter på plats igen.

Hur har handeln påverkats av det inträffade?
- Det är givetvis svårt att säga. Det är ju food courten som hålls stängd och några få butiker som har valt att hålla stängt för att de blivit lite mer drabbade av rök, eller nåt annat. Givetvis vill ju alla att det ska upp och rulla så snabbt som möjligt. Men när man var man inne och tittade i dag så märktes det nästan ingenting. Det var lika mycket folk i dag som i går. Food courten är dock ganska signifikant för Kista Galleria – en stor dragare. Men vi har också ett 20-tal restauranger till.

Trots att branden startade under pågående handel, så kom inga personer till skada tack vare en lyckad utrymning.
- Lyckligtvis var det inga personskador vid det här tillfället. Vi hade en utrymning som gick bra och har väl inarbetade rutiner för det. Våra ordningsvakter tillsammans med vår städpersonal hjälps åt för att lotsa kunderna tryggt och säkert ur gallerian, avslutar Åkesson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109