23948sdkhjf

Coop Norrbotten satsar på e-handel

Coop Norrbotten inleder i år en storsatsning på att utveckla e-handeln. Nya butiker i länets tillväxtkommuner är också högprioriterat.

Av föreningens bokslutskommuniké framgår att omsättningen ökade med 1,7 procent under 2017 till drygt 2,7 miljarder kronor. Rörelseresultatet sjönk till 57,8 miljoner kronor (73,1). 

”Coop Norrbotten går fortsatt starkt och fortsätter att ta marknadsandelar i länet. Den starka utvecklingen möjliggör fortsatta satsningar för att skapa Norrbottens bästa butiker”, skriver föreningens vd Peter Fjällborg i en kommentar till bokslutskommunikén.

Storsatsar på nätet

Där avslöjas bland annat att föreningen ska storsatsa på att utveckla e-handeln. Planen är också att etablera nya butiker i tillväxtkommunerna.

Coop Norrbotten planerar också stora investeringar i Kiruna och Malmberget, och föreningen uppger att den kommer att ha en stor roll i samhällsomvandlingen som sker när stadens centrum flyttar tre kilometer till Tuolluvaara.

”Just nu bygger vi butik i området Varvet i Luleå och snart påbörjas bygget av en ny butik vid Acusticum i Piteå. Intentionen är att skapa de bästa lösningarna för våra medlemmar och för Coops framtid i hela Norrbotten”, heter det i bokslutskommunikén.

Bygger om butikerna

Av fjolårets satsningar märks bygget av nya Coop Lappgatan i Kiruna liksom ombyggnaden av Coop Föraregatan i samma stad. Coop Arvidsjaur, Rosvik och Öjebyn har också konverterats till de nya butiksformaten. Övriga butiker kommer att ställas om till något av de tre butiksformaten Lilla Coop, Coop och Stora Coop.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11