23948sdkhjf

Handeln ska bli bäst på arbetsmiljö

Ny webbutbildning ska hjälpa till att skapa optimal arbetsmiljö.

Handelsrådets har, under projektledning av den ideela organisationen Prevent tagit fram en ny webbaserad arbetsmiljöutbildning med syfte att skapa säkra arbetsplatser.

Utbildningen riktar sig till både, kontor, lager och butik och består av faktasidor och filmer varvade med frågor och goda exempel på hur olika frågor kan lösas.

En av de som fått testa utbildningen innan lanseringen är Fredrik Apelqvist som är HR business partner på Stadium Sweden.

– Det känns verkligen att utbildningen är anpassad till just vår bransch vilket är kul. Den är pedagogisk, användarvänlig och har ett innehåll som är lätt att ta till sig. Varje block är lagom långt och innehåller en bra mix av text, rörligt material och interaktiva övningar. Det är smidigt att man kan pausa och återuppta utbildningen när man vill, säger han i en kommentar.

Exempel på kursavsnitt är Din kropp i arbete, Lokaler där du arbetar och Om något allvarligt händer.

− Genom den här utbildningen vill vi få hela branschen att förstå vikten av att engagera medarbetarna i arbetsmiljöfrågor och dessutom göra det på ett enkelt och roligt sätt, säger Katrin Dagergren, arbetsmiljöexpert på Svensk Handel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078