23948sdkhjf

Polarbröds Anna Borgeryd avliden

Var huvudägare tillsammans med systern Karin Bodin.

En av Polarbröds huvudägare, chefsstrateg Anna Borgeryd, somnade den 18 februari stilla in efter en tids sjukdom. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande där Anna Borgeryd beskrivs som visionär inspirationskälla och drivkraft för koncernens arbete med uthållig försörjning. I pressinformationen påpekas också att den dagliga driften av Polarbrödskoncernen inte påverkas av det som inträffat.

– Det är viktigt för ägare och ledning att fortsätta arbetet i Annas anda. Polarbrödsgruppens långsiktiga vision att skapa möjligheter att leva gott och sunt nu och i generationer ligger fast, säger Polarbröds vd Anders E Johansson i en första kommentar.

Polarbröd är ett familjeföretag som drivs av femte generationens bagarbarn. Under de 46 år det moderna företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd. Huvudkontoret och det största bageriet ligger i Älvsbyn i Norrbotten. Utöver brödverksamheten finns även energibolaget Polarkraft AB i koncernen.

2017 omsatte Polarbröd 885 miljoner kronor och bakade drygt 40 000 ton bröd med hjälp av 346 medarbetare. 

Anna Borgeryd har varit huvudägare tillsammans med systern Karin Bodin och verkat från kommunikationskontoret i Umeå. Hon har också skrivit en relationsroman, Tunna väggar, som kom ut 2013.

Anna Borgeryd skulle ha fyllt 50 år senare i vår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11