23948sdkhjf

Krympt handelsyta i nyrenoverad Uppsalagalleria

I veckan invigs nya Forumkvarteret, tidigare Forumgallerian, i Uppsala.

Efter längre ombyggnad- och renoveringsperiod återöppnar Forumkvarteret, tidigare Forumgallerian, i Uppsala. Galleriadelen har fått nya gångstråk och utbudet har enligt fastighetsägaren Atrium Ljungberg förstärkts med fler nya butiker, däribland Sephora, kaféer och restauranger. I butiksutbudet finns bland andra Volt, Vero Moda, Carlings, Rizzo och Joy.

Ytorna för handel har dock halverats och gått från att omfatta 10 000 kvadratmeter till 5 000 då de övre våningsplanen i fastigheten har omvandlats till bland annat kontor och därtill finns nya bostäder i kvarteret.

Butiksytorna har enligt Daniel Kvant Suber, Atrium Ljungbergs affärsutvecklingschef i Uppsala, disponerats om och i flera fall blivit mindre och därtill har vissa butikslokaler även fått entréer från gatan. handelsytan är nära på fullt ythyrd enligt Daniel Kvant Suber och en mindre lokal är vakant.

– Vår ambition är att Forumkvarteret ska vara ett urbant innerstadskvarter och en mötesplats mitt i city. Här har vi tagit vara på de historiska miljöerna och adderat nytt, kreativt innehåll där vi kombinerar handel med kontorsarbetsplatser, boende och nöje. Vi är glada över att vara i mål och mycket stolta över vårt kvarter som speglar Atrium Ljungbergs långsiktiga arbete med att bygga levande, attraktiva stadsmiljöer, säger Daniel Kvant Suber, Atrium Ljungbergs affärsutvecklingschef i Uppsala i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094