23948sdkhjf

RnB visar minusresultat men hoppas att Polarn o Pyret ska lyfta

Modeföretaget RnB, Retail and Brands, redovisar ett resultat efter skatt på -27 miljoner kronor för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret (3).

  • Bruttovinstmarginalen blev 52,2 procent (52,3).
  • Rörelseresultatet före omstruktureringskostnader uppgick till -10 miljoner kronor (6).
  • Nettoomsättningen uppgick till 511 miljoner kronor (510).
  • Omsättningen i jämförbara butiker sjönk 1,1 procent.

    RnB räknar med att Polarn o Pyret når god tillväxt det kommande kvartalet. RNB:s omsättning steg marginellt till 511 miljoner kronor (510) i det tredje kvartalet (mars-maj). I jämförbara enheter sjönk försäljningen med 1,1 procent. Enligt bolaget noterade de affärsområden som har e-handel en fortsatt ökning av e-handelsförsäljningen under kvartalet. 

Av rapporten framgår att e-handeln växte totalt med 20 procent och stod för nära 9 procent av koncernens totala försäljning i kvartalet.

Polarn o Pyrets försäljning i jämförbara egna enheter för alla länder minskade med 4,9 procent. 

För herrmodebutiken Brothers ökade den jämförbara försäljningen i Sverige och Finland med 2,3 procent.

Vi förväntar oss att Polarn o Pyret ska återgå till en god tillväxt under kommande kvartal. Brothers som har ett starkt värdeerbjudande till sin kundgrupp kommer successivt att leverera baserat på det pågående vändningsarbetet. Det successiva färdigställandet av NK 2020 ska kunna medföra betydande positiva effekter på besökstal, försäljning och resultat för Departments & Stores", skriver RnB:s vd Magnus Håkansson.

Han konstaterar vidare att RnB har kommit långt i sitt separationsarbete och att koncernen successivt får en ny struktur bestående av tre självständiga bolag.

"Detta arbete har kostat en del på kort sikt men medför också nya möjligheter till värdeskapande", skriver vd:n.

Försäljning i RnB bedrivs genom koncepten Brothers, Departments & Stores, Man of a kind och Polarn o. Pyret. Koncernen har drygt 250 butiker och e-handelsplatser i 10 länder. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm (RNBS).

Läs mer om: RNB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094