23948sdkhjf

Kronans Apotek stänger nio apotek – koncernen ska spara 20 miljoner euro

”E-handeln påskyndar omstruktureringen på marknaden”.

Kronans Apotek stänger nio apoteket under perioden fram till första kvartalet 2020 som en del i ägarens, finska Oriolabesparingsprogram, 20by20 Excellence programme där kostnaderna totalt ska ned med 20 miljoner euro.

Fackliga förhandlingar inleddes i somras och majoriteten av de medarbetare, 83 tjänster inom koncernen i Finland och Sverige, som berörs ska erbjudas andra tjänster inom företaget uppger kedjan som omfattar drygt 300 apotek.

Apoteken som stänger ligger i Hammarö, Värnhemstorget i Malmö, Lövgärdet i Angered, Djurgårdsstaden i Stockholm och Trelleborg. Då lokala fackliga förhandlingar pågår så kommuniceras återstående fyra apotek senare.

- Apoteksbranschen är stadd i förändring där allt fler produkter handlas online vilket ytterligare påskyndar omstruktureringen på marknaden. Till vissa delar är detta en process som ständigt pågår, men som vi nu påskyndat för att få ett bättre apoteksnätverk. Det är framförallt apotek med vikande kundunderlag och hård konkurrens som vi nu stänger, säger Anders Torell, affärsområdesdirektör för konsumentdelen på Oriola.

Parallellt med stängningar öppnar apotekskedjan nya enheter och under 2019 öppnas sju apotek.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078