23948sdkhjf

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Stockholms stad har länge hållit fast vid att återinvigningen efter den försenade renoveringen av Östermalmshallen skulle ske den 23 januari. Nu är det dock helt säkert (?) att invigningen av saluhallen kommer att ske den 5 mars. Det är en vattenläcka som orsakat den senaste av flera förseningar.

Ursprungligen skulle ombyggnaden vara färdig påsken 2018, men datumet för i invigningen har sedan flyttats framåt upprepade gånger.

De senaste uppgifterna säger dock att kostnaden fortfarande ligger på de 1,3 miljarder kronor som staden haft som mål det senaste året, vilket är det dubbla mot den ursprungliga beräkningen. En stor del av fördyringen beror dock på att man ändrat på planerna. Bland annat byggdes ett av husen i fastigheten om till hotell i stället för kontor, vilket staden hoppas ska ge en högre inkomst när projektet är klart.

Handlare och kunder har dock varit positiva till den tillfälliga träbyggnaden intill, på Östermalmstorg. Denna träbyggnad, konstruerad bland annat i LVL, är nu till salu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094