23948sdkhjf

Hangar 5 växer fram – Ica Maxi störst på handelssidan

Byggprojekt med kontor, hotell och handel ett stenkast från Bromma Blocks.

Byggprojektet Hangar 5 i Bromma nordväst om Stockholm går snabbt framåt. Området ligger ett stenkast från köpcentrumet Bromma Blocks och blir en blandprodukt av kontor, hotell och handel. Kontorsfastigheterna motsvarar 30 000 kvadratmeter och störst på handelssidan blir Ica Maxi som öppnar en av sina största stormarknader i landetöver 10 000 kvadratmeter.

– De inledande markjobben är färdiga och till sommaren kommer vi att ha rest stommen, säger Joakim Bürén, fastighetsutvecklare på NCC, till Fri Köpenskap.

I husets bottenvåning öppnar Ica Maxi med apotek, och hela butiksutbudet i Bromma Blocks finns runt hörnet. Ica Maxi beräknas öppna i mars 2021 och följs därefter av ett ”long stay”-hotell med 175 rum som planeras öppna i oktober 2021. 

– Det är ett fantastiskt läge. Stockholm behöver växa och mycket kontorsfastigheter och bostäder byggs åt den västra sidan. Fortsättningen på Sundbyberg växer hitåt och flera utvecklingsplaner kommer på sikt, förklarar han.

I garaget nedanför butiken samt på framsidan byggs totalt 650 parkeringsplatser och området får en helt egen hållplats till tvärbanan. Intill platsen ligger också Bromma flygplats som har tillstånd till 2038.

Läget i Brommastaden är extremt bra. Vi tycker att det är lika bra oavsett om det finns en flygplats eller om det istället byggs en massa bostäder. Det är en väldigt långsiktigt strategisk plats, konstaterar Joakim Bürén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078