23948sdkhjf

Teknikmagasinet fortsätter stänga butiker

Här är butiksstängningarna som aviserats i veckan.

Teknikmagasinet, som gick i konkurs den 15 januari men som sedan förvärvades i slutet av månaden av Ambia trading group, fortsätter att stänga butiker.

Efter Sundsvalls city, Piteå, Solna centrum, en av butikerna på T-centralen i Stockholm och Sickla stänger nu även butiken i Avion i Umeå, det uppger Västerbottens-Kuriren.

Butiken i MVG-gallerian i Umeå ska enligt tidningen fortsatt vara öppen.

– Köparen har gjort en bedömning om vilka butiker som är värda att driva vidare och beslutat att lägga ned den vid Avion, säger  Bo Söder, konkursförvaltare vid advokatbyrån Fylgia till Västerbotten Kuriren.

Två tjänster och ett antal timanställda berörs när butiken stänger.

– Totalt handlar det om mellan 25 och 30 av Teknikmagasinets butiker som kommer att stängas runt om i Sverige, säger Bo Söder till tidningen.

I söndags stängde även butiken i köpcentumet Commerce i Skövde, enligt Skaraborgs Allehanda.

Att det skulle bli butiksstängningar blev känt i och med att Ambia trading group förvärvade delar av rörelsen för 41 miljoner kronor i slutet av janauari. Vid köpet framkom att förvärvet omfattar bolagets lager och inventarier, det helägda norska dotterbolaget med 35 butiker samt rätten att förhandla om fortsatta hyresförhållanden för cirka 50 butiker i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064