23948sdkhjf

Konkursförvaltaren: "Utmaningen är att det handlar om så många butiker"

Fokus ligger nu på att ta hand om de anställda meddelar konkursförvaltare Peter Öfverman.

På tisdagen blev det känt att Lund Fashion, med kedjorna Dea Axelssons och Flash, försatts i konkurs av ägaren Mellby Gård.

Omkring 500 medarbetare berörs av konkursen varav ett 30-tal på huvudkontoret i Lund. Närmare 100  butiker ingår i Lund Fashion.

Nu uppger  konkursförvaltaren Peter Öfverman vid Ackordscentralen Syd till branschtidningen Habit att fullt fokus nu är på personal så att lönerna kan betalas ut via lönegarantin.

Någon uppfattning om hur stora skulderna är har han ännu inte men säger att det är ett i grunden välskött bolag och att man nu ändå faller på grund av coronapandemin.

Nu inventeras det för fullt i butikerna och Peter Öfverman hoppas att utförsäljningen ska komma i gång inom någon vecka och att så mycket som möjligt av försäljningen, i rådande coronatider, också ska kunna gå via webbutiken.

– Utmaningen för oss är att det handlar om så pass många butiker och det är väldigt viktigt att alla anställda får samma information och att de nu tas om hand och får sina löner, säger Peter Öfverman till Habit.

I Danmark har butikerna varit stängda längre än i Sverige där man delvis stängde butikerna den 21 mars.

– Det är oerhört tråkigt det som nu sker i detaljhandeln och tyvärr kommer vi att se många konkurser framöver. Problemet är att modebranschen har varit väldigt utsatt en längre tid och har varit med om stora tapp i försäljning tidigare. Många bolag är sköra och har varit vana med att kanske kunnat parera försäljningstapp om 10 till 20 procent då man ändå sett att det finns en ljusglimt, säger Peter Öfverman.

– Men när då försäljningen rasar med över 70 procent i princip över en natt på grund av coronapandemin så krävs otroliga muskler att hålla allt på fötter till att det vänder. Särskilt när vi inte vet hur länge det här kommer att hålla i sig, säger Peter Öfverman.

Han säger att några intressenter anmält sig men just nu ligger inte fokus på att försöka få rörelsen såld.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094