23948sdkhjf

Life tar över konkursad konkurrents butiker – siktar på att öppna inom ett par veckor

Detaljhandelskedjan tar över knappt hälften av Holland & Barretts butiker.

Den 11 mars försattes hälsokedjan Holland & Barretts svenska verksamhet i konkurs. 

Nu står det att klart att konkurrenten Life tar över åtta av kedjans tidigare butiker som nu ska ingå i Lifes växande butiksportfölj.

Butikerna ligger i huvudsak i Stockholmsområdet där Holland & Barrett primärt varit verksamt.

Butikslägen har också tidigare, innan Holland & Barrett etablerade sig i Sverige, ingått i hälsokedjans portfölj, enligt Paulina Lundström landschef Sverige hos Life.

Fram till konkursen i mars drev den brittiska hälsokedjan, etablerad i Sverige 2017, 21 butiker i landet. Åtta av dessa ingår i det förvärv som Life har kommit överens med konkursförvaltaren Johan Norén, Advokatfirman Fylgia, om att genomföra.

– Det handlar om attraktiva och strategiskt belägna butiker som vi ser stor potential i att utveckla med vårt nya butikskoncept. Vi på Life är förstås också glada över att i dessa osäkra tider kunna bidra till att säkra jobben för cirka 20 personer som kommer att erbjudas anställning hos oss, säger Gunnel Åkerman, koncernchef för Life, i en kommentar.

Butikerna som Life tar över ligger i Asecs Jönköping, Åkersberga, Norrtälje, Haninge, Huddinge, Skärholmen samt två butiker på Drottninggatan i Stockholm.

– Butikerna har tidigare varit butiker för Life och de ligger också i attraktiva lägen för oss och det känns väldigt roligt att de blir butiker med Life-skylt igen. I vissa andra av Holland & Barretts tidigare lägen har vi redan butiker varför de inte är intressanta, säger Paulina Lundström landschef Sverige hos Life till Dagens Handel.

Paulina Lundström säger att kedjan siktar på att återöppna butikerna inom ett par veckor och att man primärt i dessa coronatider prioriterar butiker i gatulägen framför köpcentrum där besökarna just nu är färre.
 Vi tittar också på hur bemanningen ska se ut och vi hoppas också kunna erbjuda tidigare medarbetare i butikerna arbete hos oss på Life men samtidigt prioriterar vi också i första hand vår egna personal och i dessa utmanande tider, säger Paulina Lundström till Dagens Handel.

Life driver sedan tidigare 345 butiker i Finland, Norge och Sverige och omsatte cirka 1,2 miljarder kronor 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079