23948sdkhjf

Ambia Trading avlistar aktien

Teknikmagasinets och konkursade Digital Inns ägare avstår ny noteringsprövning.

 Ambia Trading har beslutat att avstå från att genomföra den nya noteringsprövning som handelsplattformen Spotlight Stock Market kräver av bolaget, utan har i stället beslutat sig för att avlista aktien. Det framgår av ett pressmeddelande från Ambia Trading.

Spotlight meddelade tidigare under tisdagen att Ambia Trading måste genomgå en ny noteringsprövning med anledning av bolagets förvärv av huvuddelen av rörelsen i Teknikmagasinet, rekonstruktionen i Introcom, konkursen i Digital Inn och informationen om ny huvudägare i Ambia Trading.

Ambias vd Marcus Andersson uppger att bolaget för närvarande saknar den ägarspridning som behövs för att motivera arbetet med en omlistning på Spotlight.

– I den utmaningens tid vi nu lever skulle det vara direkt felaktigt av bolagets ledning att lägga fokus på att behålla sin listningsplats på Spotlight. All kraft behöver ägnas åt att säkerställa koncernens och koncernbolagens fortlevnad och på att i så stor utsträckning som möjligt parera effekterna av covid-19, resonerar han.

Ambia avser att i nära samarbete med Spotlight utforma och följa en plan för avlistning som i så stor utsträckning som möjligt tillvaratar samtliga aktieägares intresse, heter det.

– I den fas där Ambia för närvarande befinner sig, med flera verksamheter som på kort tid ska integreras – därtill med ansträngd likviditet – ser vi det snarast som en fördel att arbeta med bolaget i en icke noterad miljö. Så snart vi kommit igenom denna fas ska vi se över möjligheten att åter notera bolaget på någon form av lista, säger Marcus Andersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.393