23948sdkhjf

Rekordmånga paket hos Postnord

Paketvolymerna är fortsatt höga i Postnords flöden sedan utbrottet av corona. Under det senaste dygnet har de hanterat nära 800 000 paket.

Sedan utbrottet av corona har Postnord sett en högre volym av paket jämfört med samma period tidigare år. Under dygnet den fjärde till femte maj har sammanlagt 791 000 paket hanterats, vilket kan jämföras med att Postnord en vanlig dag hanterar drygt 450 000 paket.

– Vi har sett en kraftigt ökande volym till privatpersoner sedan slutet av mars men det senaste dygnet är hittills rekord för 2020 och en tydlig effekt av corona, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord, i ett pressmeddelande.

Prognosen är att volymerna kommer att vara fortsatt höga under våren. Även hemleveranser och liknande leveranslösningar, där paket lämnas till postlåda eller utanför dörren utan kvittens ökar i efterfrågan med mellan 30 och 50 procent.

– Vi står väl rustade att hantera paketvolymerna oavsett om de ska levereras hem, till ombud eller till företag. Men det är klart att vi får anstränga oss när volymerna snabbt blir väsentligt större än beräknat.

Den utveckling som syns i Postnords volymer stöds också av de senaste siffrorna ur E-barometern. Rapporten visar att svenskarna till följd av corona vill få sina e-handelsvaror levererade hem och det är tydligt att spridningen av corona har förändrat svenska konsumtionsbeteenden. 

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.134