23948sdkhjf

Nu byter lågpriskedjan namn till Rusta

2018 förvärvade svenska Rusta finska lågpriskedjan Hong Kong som nu integreras och byter namn.

Från och med i dag, den 10 juni,  byter 25 Hong Kong-varuhus i Finland namn till Rusta.

"Namnbytet är en viktig milstolpe för Rustas etablering och expansionsplaner på den finska marknaden och sätter en gång för alla punkt för arbetet med att inkorporera verksamheterna", heter det i pressmeddelande.

Utbudet och sortimentet i de finska varuhusen blir en mix av tidigare favoriter från Hong Kong samtidigt som Rusta allt mer introducerar det egna detaljhandelskoncept i varuhusen.

- Vi är glada över att integrationen har gått så snabbt. Rusta har haft en stark tillväxt de senaste åren, och vi är nu inne i en spännande tid där vi fortsätter att expandera på den finska marknaden. Vi kommer öppna ett antal varuhus under året. Namnbytet är en naturlig konsekvens av förvärvet, och det utgör starten på ett långsiktigt arbete för att bygga Rustas varumärke och tillgängliggöra Rustas produkter till den finländska kunden, säger Tommy Dolivo, landschef för Rusta i Finland i en kommentar.

Rusta, grundat 1986, har över 160 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland.

- Namnbytet är ett viktigt steg i genomförandet av Rustas tillväxtstrategi. Nu kan vi under Rustas namn stärka erbjudandet av våra produkter på den finska marknaden. Vi bygger å ena sidan ett helt nytt varumärke på den finska marknaden och erbjuder en annorlunda detaljhandelsupplevelse. Å andra sidan har vi arvet från Hong Kong och den befintliga kännedomen om bolaget att bygga vidare på. Det ger oss goda förutsättningar att stärka vår position och expandera vidare på den finska marknaden, säger Göran Westerberg, vd  på Rusta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095