23948sdkhjf

Instabox över en miljon användare – fyrdubblar omsättningen

Instabox har medvind i coronatider. Redan under 2019 tredubblades omsättningen och 2020 har hittills sett en fyrdubblad tillväxttakt. Frakttjänsten med smarta utlämningsskåp har också nått milstolpen en miljon användare.

– Användandet har ökat rejält och med nuvarande expansions- och tillväxttakt kommer var fjärde svensk ha använt Instabox innan detta året är slut, säger Alexis Priftis, vd och en av grundarna av Instabox.

Varje månad får företaget mer än 100 000 nya användare och i dag kan 8 miljoner svenskar använda Instabox och 6 miljoner få leverans samma dag.

Under årets första fem månader, från januari till och med maj, har Instabox omsatt mer än på helåret 2019. 

– 2019 var ett bra år för oss men tittar vi på 2020 växer vi betydligt snabbare. Redan nu taktar vi över 200 miljoner på årsbasis, säger Alexis Priftis.

Detta att jämföra med 2019 då omsättningen ökade till 63 miljoner kronor.

Vid slutet av 2019 hade Instabox ställt ut 400 nya smarta paketskåp, öppnat nya terminaler i Borlänge, Karlstad och Växjö och tredubblat personalstyrkan. På kundlistan adderades flera stora näthandlare som Boozt, Nelly, Sportamore och Netonnet.

Kundlistan fortsätter att växa, Indiska tillkom så sent i måndags.

Tidigare i år investerades det totalt 400 miljoner kronor i företaget och i maj i år gick Instabox in i grannländerna Danmark och Norge. I juni expanderade företaget också sitt leveranserbjudande med cykeltjänsten Instabikes.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.097