23948sdkhjf

Odd Molly-ägda Used By slås ihop med Yaytrade

Transaktionen värderar Odd Mollys second hand-bolag till 27 miljoner kronor.

Odd Molly har ingått avsiktsförklaring med Ytrade Group som driver den digitala handelsplatsen Yaytrade. Detta innebär att Odd Mollys helägda dotterbolag Used By International, som bedriver e-handelsplattformen Used By för secondhand-försäljning av varumärkeskläder, går samman med Ytrade Group ("Yaytrade").

Det framgår av ett pressmeddelande.

Odd Molly kommer efter genomförd transaktion äga cirka 40 procent i det sammanslagna bolaget. Transaktionen värderar Used By till cirka 27 miljoner kronor och planeras genomföras under augusti 2020. Odd Molly förvärvade Used By i slutet av 2019 för 11,5 miljoner kronor. 

Den ingångna avsiktsförklaringen är ytterligare ett steg i den strategiska omställningen som Odd Molly genomför, skriver bolaget.

Tillsammans har Used By och Yaytrade nära 70 000 registrerade medlemmar.

"Det nya bolaget avser ha fortsatt nära samarbete med Odd Molly och utforska gemensamma strategiska möjligheter inom digitala handelsplatser för försäljning av varumärkeskläder och accessoarer", står det.

– Vi är imponerade av den fina verksamhet teamet på Yaytrade lyckats skapa på kort tid. Det finns en mängd synergier mellan Yaytrade och Used By och vi ser fram emot att genom denna sammanslagning ge Used By ännu bättre förutsättningar att växa och utvecklas, kommenterar Odd Mollys verkställande direktör Jennie Högstedt Björk.

Den föreslagna transaktionen innebär att Yaytrade efter genomförd så kallad due diligence och slutligt avtal köper alla aktier i Used By av Odd Molly för ett värde motsvarande cirka 27 miljoner kronor. Betalning sker i nyemitterade Yaytrade-aktier. Odd Molly kommer i anslutning till genomförandet av den föreslagna transaktionen att delta i en kontant nyemission i Yaytrade med 1 miljon kronor.

Ett villkor för genomförandet av den föreslagna transaktionen är att Odd Molly åtar sig att genom ovillkorade aktieägartillskott tillskjuta 2 miljoner kronor till Yaytrade under tolv månader efter transaktionens genomförande.

Affären kommer ge upphov till en redovisningsmässig realisationsvinst för Odd Molly och Yaytrade kommer framöver redovisas som ett intressebolag till Odd Molly.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11