23948sdkhjf

Optimera Bygghandel köper två företag

Det är ägaren till Byggcenter i Älmhult samt ägarna till Byggcenter i Norremark,Växjö, som beslutar att avyttra företagen till Optimera Svenska.

- Det är rätt tid att sälja nu. Med framtidens utmaningar i branschen krävs resurser och en stark ägare. Det har vi hittat i Optimera. Att sälja till en stark och långsiktig ägare blir bäst för kunderna, för vår duktiga personal samt bolagens utveckling, säger Per Svensson.

Genom förvärvet stärker Optimera sin marknadsposition i Småland med enheter på 11 orter.

- Vi är mycket glada över att de nu valt att sälja sin verksamhet till oss, säger Magnus Detterholm, vd för Optimera Svenska AB. Företagen passar bra in hos oss med sin inriktning mot proffsmarknaden och genom det här förvärvet kan vi erbjuda heltäckande service till kunder i hela Småland.

Byggcenter i Älmhult omsätter drygt 60 miljoner kronor och har 14 anställda. Byggcenter i Norremark är en nyöppnad anläggning i Växjö med 8 anställda. Personalen vid båda enheterna erbjuds fortsatt anställning. Den tidigare ägaren i Älmhult, Per Svensson, och en av delägarna i Växjö, Linus Malmros, kommer att arbeta som0020enhetschefer i Älmhult resp. Växjö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08