23948sdkhjf

Cdon minskar försäljning av egna produkter

Reducerar lagret och blir ännu mer av en marknadsplats för externa aktörer. Ingen egen personal påverkas av lagerförändringen.

Cdon reducerar det egna lagret och ska istället satsa på att nyttja externa handlares lager.

Nu väntar rensningen av det egna lagret där målet är att ha ett så tomt eget lager som möjligt vid årsskiftet. Kvar blir artiklar inom särskilda kategorier för att fylla eventuella luckor i utbudet.


- Vi jobbar fortlöpande för att minska vår försäljning av egna produkter. Vi storsatsar på att hjälpa nordiska handlare att lyckas med sin digitala försäljning på vår marknadsplats utan att de ska konkurrera med vårt sortiment. Vi respekterar att handlarna har betydande kompetens och kan försäljning till sin kundmålgrupp inom sina respektive kategorier bäst. Det ser vi har skapat trygghet hos de 1300 handlare som säljer och växer via oss, och det är på den vägen vi vill fortsätta, säger David Olhed, CCO hos ehandlaren.


Cdon menar att affärsmodellen syftar till att stödja handlarna fullt ut och given har varit gynnsam och under andra kvartalet växte försäljningen med 102 procent.


E-handlaren använder sig av tredjepartslogistik för lagret i Ljungby som drivs av PNFF, Postnord fullfillment. 

Cdon uppger att ingen egen personal påverkas av lagerförändringen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093