23948sdkhjf

RNB ansöker om förlängd rekonstruktion – koncernen beredd på ackordsförhandlingar

Retail and Brands dotterbolag Brothers, Departments & Stores Europe och Polarn O. Pyret ansökte på måndagen om begäran om ackordsförhandlingar samt förlängning av företagsrekonstruktionerna vid Stockholms tingsrätt.

Innevarande rekonstruktionsperiod löper ut på onsdag den 23 september och bolaget uppger i ett pressmeddelande att koncernen nu ansöker om ytterligare tre månader ”eftersom ett ackord i respektive bolag inte i kommer att kunna antas, fastställas och vinna laga kraft inom den innevarande rekonstruktionsperioden”.

Ackordserbjudandena presenterades den 1 juli och medför för samtliga bolag att de oprioriterade fordringsägarna erhåller ett belopp om 10 000 kronor samt 25 procent på överskjutande belopp det vill säga en nedskrivning med 75 procent av skulderna.

”Bolagen har med betryggande marginal erhållit ett tillräckligt antal fullmakter och ja-röster för ackordens antagande för att begära ackordsförhandlingar. På goda grunder kan därför antas att ett ackord kommer att kunna fastställas inom den rekonstruktionsperiod som nu begärs bli förlängd”, uppger boalget vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062