23948sdkhjf

Konkurserna minskar men osäkerheten stor om hösten

I september i år gick 43 företag inom detaljhandeln i konkurs jämfört med 59 under samma månad i fjol. Det är en minskning med 27 procent, enligt statistik från UC.

Hittills i år, januari till september, har 536 företag inom detaljhandeln gått omkull jämfört med 529 under samma period i fjol vilket är en ökning med 1 procent. 

- De flesta branscher har fallande konkurssiffror i september, vilket såklart ska ses som glädjande. Många företag har anpassat kostnaderna och stödpaketen har hjälpt många. En övervägande majoritet av konkurserna i våras drabbade redan svaga företag med låg lönsamhet. Osäkerheten är fortsatt stor om hur hösten kommer att utveckla sig även om det dystra stämningsläget sakta blir bättre, säger Richard Damberg, ekonom på UC, i en kommentar.

Totalt minskade konkurserna med 39 procent i september. Konkurserna minskar i stort sett i alla län och branscher i september månad. Samtidigt konstaterar UC att det ”det råder fortfarande stor osäkerhet kring hur hösten kommer att utveckla sig i takt med att spridningen av Covid-19 nu ökar”.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094