23948sdkhjf

Teknikmagasinets nya ägare nära konkurs – 500 jobb i fara

Teknikmagasinet är återigen nära att gå under. Prylkedjans nya ägare är nära konkurs och 500 jobb hotas, skriver Aftonbladet.

Teknikmagasinet har haft problem under lång tid. Bolaget gick i konkurs i januari, men köptes kort därefter av Ambia Trading Group. Men det nya ägarbolaget, som bytt namn till  Ambience Group AB, befinner sig nu i en akut ekonomisk kris.

Leverantörer har fordringar på nästan 13 miljoner kronor gentemot bolaget och skuldberget växer snabbt. Kalmar tingsrätt beslutade därför i förra veckan att den pågående rekonstruktionen omedelbart ska avbrytas, något som Computer Sweden var först med att rapportera om.

”Cirka 500 anställda riskerar att förlora sina jobb”, skriver vd Marcus Andersson i en inlaga till domstolen.

Koncernen är nu mycket nära konkurs.

”Rekonstruktören har inte lämnat några närmare upplysningar om hur en finansiering av en ackordsuppgörelse ska gå till och om vilken omsättning som finns i Ambience samt hur verksamheten ska förändras så att den åter kan bli lönsam”, skriver rätten.

Vd Marcus Andersson uppger dock i en skrivelse till domstolen att förhandlingarna med långivarna går bra:

”Bolaget anser att en i förtid avbruten rekonstruktion på ett mycket påtagligt sätt ökar risken för att bolaget och dess dotterbolag inte får möjlighet att vidta de åtgärder som behövs för att fortsatt drift ska vara möjlig.”

Ambience Group AB har fram till den 27 november på sig att överklaga beslutet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.077