23948sdkhjf

Gallerian tappar tre kedjor – Hollister lämnar Sverige

Modekedjorna Hollister, Superdry och Dressmann har alla stängt eller stänger sina butiker i Gallerian på Hamngatan i Stockholm. Hollister lämnar Sverige helt, skriver lokaltidningen Mitt i.

"Dialoger pågår nu med ett flertal aktörer och vi kommer att offentliggöra en ny retailaktör inom kort. Det är naturligtvis tråkigt när uppskattade varumärken flyttar ut men det ger oss samtidigt möjlighet att utveckla utbudet i Gallerian", skriver centrumchefen Cecilia Åkesson i ett mejl till tidningen.

Hollister stänger även sin butik i Täby centrum och kommer inte längre att ha någon fysisk närvaro i Sverige. I stället ska kedjan satsa helt på e-handel. I morgon, den 23 januari, är Hollisters sista dag i Gallerian.

Superdry stängde sina butiker i Täby centrum och i Mall of Scandinavia förra året och har efter stängningen i Gallerian bara kvar en butik i Göteborg.

Gallerian i Stockholm, som ägs av AMF Fastigheter, har sedan en tid jobbat mot att bli till en mötesplats snarare än ett shoppingcenter. Läs mer om det här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Modekedja lämnar två gallerialägen
De ska leda Nordstan
Så sålde Clas Ohlson i januari
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Nordby över fyra miljarder igen – siktar på rekord 2023
Tackar för sig efter 55 år
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109