23948sdkhjf

Han blir Axfoods nya etableringschef – ska få kedjorna att fortsätta växa

Thomas Gäreskog blir ny etableringschef på Axfood. Han var under åren 2012-2019 vd för Hemköp och har sedan dess jobbat med affärsutveckling inom Axfoodkoncernen.

Hans uppgift blir att driva Axfoods arbete med butiksetableringar, optimering av butiksnätverket, hyresförhandlingar och olika typer av tjänster och lösningar i butikerna.

– Konkurrensen om bra lägen är hård, och bra och framgångsrika butiksetableringar är nyckeln till att man ska kunna bedriva framgångsrik och lönsam verksamhet under lång tid. Jag ser verkligen fram mot att både strategiskt och operativt få bidra till Axfoods fortsatta tillväxtresa tillsammans med kollegor både på Axfoods centrala etableringsavdelning och ute i butikskedjorna, säger Thomas Gäreskog i ett pressmeddelande.

Axfood har under de senaste åren haft en expansionstakt om cirka 5-10 nya butiker om året för Willys, Willys Hemma, Hemköp, Snabbgross och Eurocash – och ser en stor potential i att fortsätta växa dessa butikskoncept även i framtiden.

– Vi ser en fortsatt hög expansionstakt för våra olika butikskoncept, liksom för hur vi utvecklar koncepten. Med Thomas Gäreskogs kunnande och unika erfarenhet från den svenska dagligvarubranschen skapar vi de allra bästa förutsättningarna för att optimera och stärka vårt etableringsarbete för alla våra kedjor och i hela landet, och fortsätta etablera och bygga riktigt bra butiker, säger Carl Stenbeck, strategi- och affärsutvecklingsdirektör Axfood.

Under senare tid har Thomas Gäreskog bland annat jobbat medstrategin och etableringen av det nya medlemsbaserade butikskonceptet Snabbgross Club.

Han tillträder sin nya tjänst den 3 maj och efterträder nuvarande etableringschef Markus Åberg, som valt att lämna Axfood.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08