23948sdkhjf

Kristina Lindhe prisar idé om ny söktjänst för inredning

Lexington Companys vd, medgrundare och kreativa chefs första stipendiat utsedd.

Inredningsprofilen och författaren Frida Ramstedt kammade hem Lexington Companys medgrundare, kreativa chef och vd Kristina Lindhes utmärkelse; Kristina Lindhe Mentorship som delades ut för första gången på tisdagen.

I prispotten finns ett års mentorskap och även en prissumma om 75 000 kronor.

Utmärkelsen och mentorskapet instiftades den 8 mars i syfte att gynna och stötta kvinnligt entreprenörskap.

Inredningsentreprenören Frida Ramstedt tilldelas utmärkelsen för hennes ”nya och samtida sätt att sprida kunskap och ge konsumenten värdefulla insikter om konsten att inreda” både genom en egen plattform med bland annat seminarier, inredningsbloggen Trendenser och via sina böcker.

– Att via Kristina Lindhe Mentorship få vara med och inspirera och uppmana andra kvinnor att tänka större, ta för sig och framför allt våga tro på sig själva och sin idé känns både viktigt och ärofyllt. Jag har själv aldrig haft en mentor, utan har inspirerats av flera personer. Nu ser jag min möjlighet att bidra och hjälpa andra. Det känns fantastiskt att under ett års tid få följa och vägleda vår allra första stipendiat, Frida Ramstedt, som är en person jag själv inspireras av och beundras över, säger Kristina Lindhe, Lexington Companys grundare, vd och kreativa chef i en kommentar.

Vinnaren utsågs av en jury bestående av Kristina Lindhe tillsammans med Ashkan Pouya, företagsledare och medgrundare Serendipity Ixora AB, Stina Bergfors, entreprenör och medgrundare United Screens samt Sofia Kacim, medgrundare HER Online Network. 

– Den här utmärkelsen betyder mycket för mig, på flera olika sätt. Dels är det fantastiskt fint erkännande att Kristina Lindhe och juryn tror på mig och de idéer jag jobbar med just nu. Stipendiet blir en grundplåt som jag kommer investera oavkortat i en prototyp. Mentorskapet ger också mig som person en möjlighet att växa och utvecklas i mitt entreprenörskap, jag tror att alla som driver företag kan känna igen sig i behovet av ett bollplank. Att få vara Kristinas adept under ett helt år, med de erfarenheter och framgångar hon nått med Lexington både nationellt och internationellt, är helt ovärderligt för mig, säger Frida Ramstedt i en kommentar.

Juryns motivering lyder;

Frida Ramstedt är en äkta entreprenör som genom ihärdighet och engagemang skapat en plattform genom inredningsbloggen Trendenser. Utifrån den plattformen, har Frida byggt vidare sitt entreprenörskap på flera olika sätt, alltid med målet att med kvalité sprida kunskap om inredning. Varje steg i byggandet har utgått från samtida förutsättningar. Nästa steg, nu i en digital omvärld, innefattar idén en söktjänst för inredning, som är anpassad för att underlätta kundens val av möblemang, stil och faktiskt även passform. Frida representerar ett entreprenörskap, byggt på ett modernt, kreativt, unikt och affärsmässigt synsätt, där idéer utvecklas och blir till handling. Att genom kunskaper och insikter inspirera till ett framgångsrikt, hållbart och långsiktigt entreprenörskap är både utvecklande och motiverande. Frida Ramstedt är en utmärkt stipendiat, och en mycket välförtjänt mottagare av Kristina Lindhes mentorskap och stipendium.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.114