23948sdkhjf

Retailföretag går på knäna i väntan på stöd – JO-anmäler Tillväxtverket

Extremt bristfällig hantering, rasar Jonas Kronlund på Sthlm Retail Staff.

Medan myndigheterna drar ut på tiden med att handlägga ansökningar om stöd för korttidsarbete går företag inom handeln i konkurs. Orimligt menar Jonas Kronlund, vd och grundare av Sthlm Retail Staff, som därför har JO-anmält Tillväxtverket.

Sthlm Retail Staff är ett bemanningsföretag som hjälper till och bemannar diskar för försäljning av skönhetsprodukter hos bland annat NK, H&M och Åhléns samt på Arlanda.

Som så många andra retailföretag har Jonas Kronlunds bolag haft det tufft under pandemin. Hans företag har väntat sedan i maj på en utbetalning på cirka en miljon kronor, en inte oansenlig summa pengar för ett mindre företag. Som en konsekvens går Sthlm Retail Staff nu på knäna. Kronlund tycker att det känns extra orättvist att se aktörer inom handeln gå i konkurs i väntan på stöd samtidigt som börsbolag som gör stora vinster inte behöver betala tillbaka sina miljardstöd. 

Skatteverket tar från och med april 2022 över handläggningen av stöd för korttidsarbete, men fram tills dess ligger ansvaret kvar hos Tillväxtverket. I anmälan till JO beskriver Jonas Kronlund handläggningen som extremt bristfällig. 

Vi anser att Tillväxtverket inte har agerat korrekt eller som man kan förvänta sig att en myndighet skall agera", skriver Jonas Kronlund i anmälan och hänvisar till att ansökan skickades in den 14 maj och först i slutet av september kom en begäran om kompletteringar. Därefter har det varit tyst.

”Sedan dess har vi inte hört något och kan inte få någon information via Tillväxtverkets telefonväxel. Vi har nu legat ute med stödet Tillväxtverket utlovat i snart 10 månader. Detta är inte rimligt”, skriver han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094