23948sdkhjf

Ska leda Julas intåg i Finland

Detaljhandelskedjan värvar landschef för Finland från Stadium.

2022 öppnar Julas första varuhus på den finska marknaden och nu har Jaakko Soini rekryterats till uppdraget som landschef i Finland.

Han tillträder posten den 15 november får uppgiften att ”säkra detaljhandelskedjans intåg” på den finska marknaden.

− Det känns otroligt bra vi hittat vår nya COM, och att han nu kommer på plats i Finland. Jaakko har lång erfarenhet från retail och har varit med på hela Stadiums resa i Finland, vilket är en stort plus. Han kommer passa väldigt bra in i Julas kultur, och han delar våra värderingar vilket har varit en mycket viktig faktor vid vår rekrytering, utöver hans kompetens och erfarenhet, säger Johan Sjöhagra, Director store operations, Jula i en kommentar.

Jaakko Soini har en längre bakgrund inom retail och har bland annat arbetat som landschef för Stadium i Finland under 16 år.

− Jag hoppas kunna göra mycket för Jula i Finland. Det blir ett nytt segment för mig, men jag har bra erfarenhet och känner den finska retailmarknaden väl. Det blir viktigt för oss att förstå Julaandan och att bygga kulturen och teamet i Finland. Sedan blir givetvis etableringarna väldigt viktiga för oss i början, att vi träffar rätt. Sortimentet är också viktigt, jag tror att Finland och Sverige är väldigt lika, men det finns givetvis också skillnader, säger Jaakko Soini i en kommentar.

− Vi tror mycket på Finland, en marknad som liknar den svenska. Att få in Jaakko i verksamheten är mycket positivt, speciellt med hans bakgrund av att driva ett svenskt bolag i Finland, säger Joachim Frykberg, vd, Jula i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062