23948sdkhjf

Zoo.se tar in kapital för expansion

Husdjurshandlaren får ny delägare.

Investeringsbolaget Eequity går tillsammans med Mandatum Asset Management, MAM, in med 300 miljoner kronor i familjeägda husdjurshandlaren ZOO.se.

Zoo.se är grundat av familjen Hulthén 1989 och driver förutom en växande e-handel även tio fysiska butiker runt om i Sverige varav en flaggskeppsbutik i Bromma i Stockholm där även bolagets huvudkontor ligger.

”Genom det nyetablerade partnerskapet ämnar ZOO.se ytterligare accelerera sin ambitiösa tillväxtagenda med fokus på online, strategiska butiksuppköp samt nyöppningar i syfte att allvarligt utmana ledare inom branschen”, heter det i ett pressmeddelande.

– Vår bedömning är att onlinepenetrationen inom sektorn kommer att öka med 200 procent under de kommande fem åren samtidigt som betydligt fler husdjur efter pandemin och trenden att ta bättre hand om sina husdjur medför stora möjligheter för ZOO.se. Vi ser ett stort hål i marknaden för en aktör som ZOO.se där vi ser fram emot att utmana den största aktören på marknaden. Vi är imponerande över vad Suzanne och Christer har byggt upp och ser fram emot att accelerera tillväxten mot målet två mdr tillsammans, säger Patrik Hedelin, managing partner, Eequity i en kommentar.

Under de senaste åren har aktören under ordförande och storägare Christer Åberg accelererat tillväxten genom ökade e-handelsnärvaro och även förvärv och omsättningen ska enligt ett pressmeddelande uppgått till 400 miljoner i fjol och bolaget ska uppvisa god lönsamhet.

Förutom nya butiksöppningar och ökad digital tillväxt ska det nya kapitalet användas till att bland annat utöka den geografiska närvaron, bygga upp en ny IT-infrastruktur och stärka organisationen.

– Vi har i en strukturerad process sökt en aktiv investeringspartner som inte bara bidrar med expansionskapital utan även aktivt bidrar med kompetens. Vi känner att eEquity är den perfekta partnern, då vi delar samma målbild och vi får in en aktiv delägare med ledande e-handelskompetens. Vi ser även ett stort värde i tillgång till de andra eEquity bolagen. Vi vill tillsammans bygga en riktigt stark aktör i Norden med såväl butiker som ledande e-handel. Vi har ambitionen att vara branschens absolut snabbast växande aktör och kommer i högt tempo bygga en miljardaktör I en spännande marknad med stora möjligheter och god underliggande tillväxt. Vi börjar resan omgående och jag ser fram emot att som vd bygga branschens mest spännande aktör, säger Christer Åberg, vd och styrelseordförande i en kommentar.

I Eequitys portfölj ingår sedan tidigare investeringar som bland andra Pricerunner, Na-kd, Ideal of Sweden, Gordon, Sweef, Aim’n och Chimi och bolaget har investerat 3,5 miljarder i 31 olika bolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078