23948sdkhjf

Ska hjälpa återförsäljare optimera varuförsörjning – får draghjälp av Novax

SaaS-bolaget har knutit till sig kunder som Eytys, Gant, Eton, Flattered, ZooVillage och Care of Carl.

SaaS-bolaget Madden Analytics tar in nytt expansionskapital från branschkunniga investerare med Novax, som är Axel Johnsons investeringsbolag, som huvudinvesterare, uppger företaget i ett pressmeddelande. 

Företaget som grundades 2020 av ett erfaret e-handels- och retailteam, har som affärsidé att hjälpa varumärken och återförsäljare att effektivisera varuförsörjning och minska försäljningstappet med teknisk hjälp. Företagets mjukvara gör det bland annat möjligt för användarna att studera försäljningsmönster, optimera lagernivåer och planera inköp baserat på prognoser och avancerade datamodeller. 

Nu utvecklas konceptet ytterligare. 

Enligt företagets vd Axel Jacobsson, som tillsammans med medgrundaren Petter Flordal, har en bakgrund från BCG, Qliro och Nividas Eyewear ska kapitalet accelerera produktutvecklingen.

 Vi kommer att använda kapitalet till att investera i organisation och teknik för att utveckla och nå ut med ännu mer användbar funktionalitet och ännu vassare intelligens, och på så sätt hjälpa fler kunder att öka försäljning och minska varulager, säger han. 

Joakim Skarborg, vd på Novax, som nu går in som delägare, kommenterar: 

 På Novax är vi mycket glada att få kroka arm med teamet på Madden Analytics. I Madden ser vi mycket av vad vi tycker kännetecknar ett lovande tillväxtbolag i tidigt skede - ett starkt och branschkunnigt team som adresserar ett välkänt men olöst problem i marknaden, med en produkt som visar tydlig och snabb ROI för kund. Vi ser fram emot att få stötta Axel, Petter och teamet i den fortsatta resan framåt. 

Sedan Madden Analytics lanserades i början av 2021 har man knutit till sig kunder som Eytys, Gant, Eton, Flattered, ZooVillage och Care of Carl. 

Förutom Novax finns Almi Invest, Jörgen Andersson, före detta CMO på H&M och Uniqlo, Claes Winterfeldt, före detta Inköpschef på Sportamore och XXL, Mikael Flodman, tidigare CTO på Sportamore och Johan Dettel, tidigare partner på EQT på ägarlistan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078