23948sdkhjf

Campadre begärs i konkurs av nya ägarbolaget

Styrelsen för MBRS Group bedömer att Campadres likvidationssituation är ohållbar för koncernen.

Modekoncernen MBRS Group (tidigare We are spindye) begär dotterbolaget Campadre Scandinavia AB i konkurs. Ansökan kommer att lämnas in till Stockholms tingsrätt onsdagen den 6 april. Det framgår av ett pressmeddelande sent på tisdagskvällen.

”Det är naturligtvis oerhört tungt att begära Campadre i konkurs men vi måste välja att fokusera på de delar av verksamheten som visar tillväxt och lönsamhet”, skriver bolaget.

I november fusionerades modetechbolaget We are spindye, inklusive varumärkena Odd Molly och Hunkydory, med e-handelskoncernen Best of Brands och dess varumärken Campadre och Members. I januari bytte bolaget namn till MBRS Group och genomförde en vd-rockad som innebar att Niclas Ekdahl blev ny koncern-vd.

Nätshoppingklubben Campadre, som säljer produkter inom mode och inredning, ingår i affärsområdet Distribution Platforms och står för närvarande för uppskattningsvis 27 procent av koncernens omsättning. En strategisk analys visar att varumärket haft en negativ ekonomisk utveckling som förvärrats kraftigt under 2022. Styrelsen för MBRS Group bedömer att Campadres likvidationssituation är ohållbar för koncernen och att det därför inte finns något annat alternativ än att ansöka om konkurs.

Enligt MBRS Group blir den kvarvarande koncernens finansiella ställning och likviditet som en följd av detta kraftigt förbättrad. Denna åtgärd, tillsammans med den nyligen avslutade nyemission som tillför koncernen netto 45 miljoner, gör att bolaget i stället kan fokusera på att utveckla de hälsosamma delarna av verksamheten, heter det i pressmeddelandet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141