23948sdkhjf

Dollarstore formulerar nya mål för Danmark – här öppnar kedjan

Har tre lägen klara och planerar att öppna 50 butiker under närmaste tre åren.

Sedan våren 2021 har Dollarstore aviserat planer på att öppna butiker i Danmark och i början av februari i år stod det klart att Dollarstore var redo att korsa sundet och öppna första butiken i grannlandet i vår.

Nu tar etablerinsgplanerna ytterligare form, det skriver danska Finans som tagit del av bokslutet i danska bolaget Ahlberg Dollarstore ApS, som står bakom kedjans intåg i landet.

Första butiken i Danmark väntas öppna i juli och kedjan har ingått hyresavtal för lokaler i Næstved, Brønderslev, som redan tidigare var känd som första etableringsort, och Hjørring och butikerna blir mellan 3 000 och 3 700 kvadratmeter stora. Dollarstore får enligt tidningen tillgång till ytorna i april, oktober och december. I Næstved ska Dollarstore kliva in i ett läge där Føtex tidigare huserat och med tanke på att kedjan får tillgång till ytan Næstved först siar tidningen att det även blir första adress i Danmark för kedjan. 

Då det redan sedan tidigare finns ett lågpriskoncept vid namn Dollarstore i Danmark så går satsningen i grannlandet under namnet Big-Dollar.

”Under det första räkenskapsåret har företaget i första hand etablerat och registrerat varumärket ”Big-Dollar”, som blir det övergripande varumärket för butikerna i Danmark”, står det i nya bokslutet från Ahlberg Dollarstore.

Sedan tidigare är det känt att detaljhandelskedjan planerar att öppna 50 butiker i Danmark under de kommande tre åren. I april ska Thomas Jellum, vd för Dollarstore, ha sagt till Ekstra Bladet att detaljhandelskedjan planerar att öppna i  samma typ av lägen som Ikea och T Hansen.

”Dollarstore är inget koncept som finns i Danmark. Vi påminner nog lite om en blandning av Tiger Copenhagen och Harald Nyborg – bara större, ska Thomas Jellum ha sagt till Ekstra Bladet.

Dollarstore öppnade första butiken 1999 och omfattar i dag 118 butiker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094