23948sdkhjf

Sportshopen expanderar med nytt lager – ser snabb tillväxt i e-handeln

Nytt lager ska serva rask tillväxt i e-handeln och men även framtida butiksexpansion. Aktören ser ökade krav på korta ledtider och effektiva leveransflöden.

Fritids- och modeföretaget Sportshopen flyttar in i ett nytt lager 1 maj 2023.  

Det nya lagret är placerat i Göteborg vid Sörred logistikpark. Det är en nyproducerad logistikbyggnad om 24 300 kvadratmeter som är utrustad med en solcellsanläggning om 500 kW, berättar koncernen om i ett pressmeddelande.  

Sportshopen samlokaliserar i samband med flytten flera delar av företagets verksamhet och etablerar även ett nytt kontor. Bakgrunden till flytten är koncernens snabba tillväxt inom e-handel och framtida butiksexpansion, med ökade krav på korta ledtider och effektiva leveransflöden.

Genom att etablera ett nytt automatiserat lager kommer vi korta ledtiderna och få en förbättrad service till både våra e-handelskunder och våra butiker. Vi minskar dessutom kostnaderna och skapar bättre konsumentupplevelser. En offensiv satsning som är en spännande del i vår fortsatta tillväxtresa, säger Johan Andgren, vd på Sportshopen i ett pressmeddelande. 

Det är Platzer fastigheter och fastighetsutvecklaren Bockasjö som Sportshopen har tecknat avtal med gällande de nya lokalerna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079