23948sdkhjf

Skor drog när Gekås slog tidigare försäljningsrekord med över 6 miljoner

Lördagen den 12 november shoppade och spisade 21 000 kunder för rekordsumman 48,3 miljoner kronor hos Gekås varuhus och fyra restauranger.

Därmed slogs det tidigare dagsrekordet från hösten 2019 med 20 procent eller med 6,6 miljoner kronor.

Det är ett helt magiskt försäljningsrekord, säger vd Patrik Levin.

Vår strategi under pandemin var att fortsätta utvecklas och satsa på att förbättra shoppingupplevelsen. Det ser vi resultatet av nu. Varuhuset är större och vår storsatsning på skor lockar många besökare, säger Patrik Levin vidare och lägger till att större butiksyta, nya produktkategorier, förlängda öppettider och ett nytt hotell är faktorer bakom ny rekordförsäljning.

Därtill siar vd:n att rådande marknadsklimat gynnar Gekås affärsmodell med lågprisutbud kombinerat med upplevelser som mat, boende och aktiviteter.

Det var i mars i år som Gekås nya storsatsning Sko-Boo, som Gekås är majoritetsägare i sedan 1 januari 2021, öppnade i varuhuset. I samband med flytten utökades sortimentet och butiken fick en helt egen avdelning på plan två, egen ingång, kassalinje och flera självutcheckningskassor.

Gekås håller öppet till 22:00 under torsdag till lördag med utbyggnad inräknad spänner varuhuset numera över 44 500 kvadratmeter och kan ta emot 8 900 besökare samtidigt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066