23948sdkhjf

Nu behöver Apotea inte börja från noll i Finland och Norge: ”Jag ser en enorm potential”

Expanderar affären till två nya marknader.

Apotea investerar i befintliga nätapoteken Apomera i Finland och Apotera i Norge och expanderar därmed verksamheten på nya marknader.

Därigenom behöver Apotea inte heller börja från noll utan kan fortsätta utvecklingen på för aktören två nya marknader, som beskrivs som mindre mogna nätapoteksmarknader än den svenska.

”Genom att applicera Apoteas modell ser man stora möjligheter att göra samma resa som man har gjort i Sverige”, skriver Apotea i ett pressmeddelande om satsningarna som kommer efter att nätapoteket ägnat tio år till att växa på den svenska marknaden.

– Jag ser en enorm potential i att skapa nya Apotea i våra nordiska grannländer. Jag tror att det behövs en utmanare på dessa marknader och det finns även många synergier mellan bolagen att dra fördel av, säger Pär Svärdson, vd Apotea.

Samarbetet initieras under hösten.

– Vi ser väldigt mycket fram emot samarbetet med Apotea och att dra nytta av de synergier vi ser mellan bolagen. Vidare är det ingen hemlighet att vi är stolta över att ha fått en så kompetent aktör som format den svenska nätapoteksmarknaden på ägarsidan. Nu ser vi fram emot att kunna accelerera vår tillväxt ytterligare som utmanare på den norska apoteksmarknaden, säger Patrick Hjertland, vd för norska Apotera.

– Vi är oerhört glada och stolta över att ha fått in Apotea som ägare. Sveriges största nätapotek är en uppstickare som har format den svenska e-handeln för apotek. Deras erfarenheter och kompetens är en ynnest för oss att få ta del av. Vi kommer att accelerera än mer nu och satsa vidare får att nå målet om att bli finsk marknadsledare i vår bransch, säger Pekka Ketonen, vd på finska Apomera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.312