23948sdkhjf

Wesc omorganiseras och få ny vd

WeSC har genomgått en genomgripande strategisk förändring inom sälj under 2016. Under året har ett antal distributörsmarknader stängts ner för att möjliggöra en fokusering på de marknader där försäljning sker genom den egna säljorganisationen.
Wesc skriver i ett pressmeddelande att Joseph Janus, tidigare vd för Wesc Americas Inc., har utsetts till vd för Wesc, med ett primärt fokus på att leda arbetet för försäljning och distribution samt marknadsföring och PR.

Företaget skriver att utvecklingen i bolaget innebär att det behöver organiseras om eftersom USA blir starkare:

"För 2017 indikerar förorder att USA kommer att utgöra den största marknaden med mer än 45 procent av försäljningen", skriver man.

Joseph Janus kommer att arbeta tillsammans med ansvariga för design och produktion, vilka båda är baserade i Stockholm samt med det svenska säljteamet. Thomas Pouverel kommer fortsatt vara ansvarig för marknadsföring och utveckling av e-handel inom WeSC.

Joseph Janus kommer fortsatt att arbeta främst från Wescs kontor i New York, USA, och övertar det övergripande ansvaret för att styra FW 2017 säljarbetet tillsammans med säljteamet baserat i Stockholm.

- Jag ser mycket fram emot min nya roll som VD för WeSC. Jag är övertygad om att det arbete som vi har genomfört i USA för att positionera och distribuera Wesc kommer att fungera mycket väl även på övriga marknader. Vi har sett framgång i USA på konton som Bloomingdale's, Saks Fifth Avenue och andra återförsäljarkedjor. Motsvarande ompositionering som i USA kommer att ge resultat även på övriga marknader. Som vd för Wesc America under de senaste två åren har jag lyckats implementera en strategi där en slimmad organisation har varit effektiv och slagkraftig och jag tror att samma kommer att kunna genomföras i vår globala organisation och jag ser fram emot att direkt påbörja arbetet, säger Joseph Janus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063